Välj rätt gamingdator

mars 9, 2022 Av Av admin

Välj rätt gamingdator

Att välja gamingdator är aldrig lätt då det krävs olika mycket kapacitet för olika spel och inga kompletta lösningar finns för dem alla. Det är inte bara prestanda som spelar in när man ska köpa en dator utan också saker som vilken datorskärm som ska användas, vilka spel som ska spelas eller om man har behov av att köra andra program på datorn så som skärminspelningar och streamingtjänster.

För att ta reda på hur mycket man prestanda man behöver i grafikkort, processor, RAM-minnen och hårddisk så gör en sammanställning av dem program och spel som ska köras på datorn.

Sätt upp en lista och specificera samtliga krav från program eller spelutvecklarna. På så sätt kan man se vilket program som kräver mest. Välj sedan komponenterna utifrån listan.

Andra saker att ta hänsyn till är om du behöver köpa en bärbar dator eller stationär. En stationär dator är alltid det bästa alternativet om man inte behöver bära med sig den. Stationära datorer har plats för mer komponenter och har mycket bättre kylningsalternativ än bärbara datorer då större fläktar och mer komplexa kylningsanordningar kan installeras. Att komponenterna kyls i din dator är mycket viktigt för prestandan och för att datorn ska hålla. Det finns till och med användare som installerar kolsyratankar i datorerna för att kunna kyla komponenter som är varma.

Väljer man en laptop så kan det vara bra att köpa till en kylplatta till den till skillnad från en stationär dator där det ofta finns bättre utrymme för kylningen. En kylplatta är en extra anordning som köps separat och som laptoppen ställs på vid användning. Kylplattor är utrustade med fläktar och hjälper till att kyla datorn. Det finns också fläktar man kan sätta externt på laptops vid ventilationen på datorn. Dessa fäst med hjälp av sugproppar och dem jobbar sedan med hjälp av en fläkt att driva ut värme.