Tips inför köp av gräsklippare

juli 13, 2021 Av Av admin

Att titta på en grönskande gräsmatta är en av livets enkla nöjen. Men att klippa allt det där gräset kanske inte är. En gräsklippare du kan lita på för att få jobbet gjort rätt är nyckeln. Klipper varje år tunnland gräs för att testa båda för att se vilka modeller som är bäst presterande.

Prestanda

När du försöker välja en gräsklippare måste du hitta gräsklipparen som matchar det du behöver för din gräsmatta. Idag finns det många märken på grönytemaskiner att välja på, så som Gianni Ferrari, Shibaura, Melex och Goupil. Välj motorstorlek som hanterar uppgifter som att klippa genom högt gräs, vått gräs, mulchblad och påsar. Det finns flera olika motorstilar där ute, inklusive en sidoventilmotor, motorer med luftventiler eller en direkt överliggande ventil. En motor med takventil är tystare och har bättre bränsleförbrukning, men det kostar mer.

Bekvämlighet

Du kommer att gå bakom gräsklipparen eller åka på den i många år framöver så du bör se till att den är bekväm. Se till att gräsklipparen kan ställas in i rätt höjd för dig eller att traktorsätet är tillräckligt fast för dig.

Om du inte har en enorm gräsmatta kan en batteridriven gräsklippare vara perfekt. Sladdlösa gräsklippare är tystare, kräver mindre underhåll och går naturligtvis utan gas eller olja. Men bäst av allt behöver du aldrig starta en bensinmotor. Du trycker bara på en knapp eller spak och du klipper. Eftersom litiumjonbatteritekniken har förbättrats har de flesta tillverkare inkluderat sladdlösa gräsklippare i sitt sortiment, så du har många val. Många av dessa gräsklippare kan klippa en genomsnittlig förortsgård (ungefär en femtedel av en tunnland) på en enda laddning. Priserna för batteridrivna gräsklippare liknar de för sina bensindrivna konkurrenter, och du hittar de flesta av samma funktioner också.

Matcha drivsystemet

Om din gräsmatta är relativt plan och inte stor är chansen att du blir helt nöjd med en skjutgräsklippare – det vill säga en gräsklippare som inte är självgående. Förutom att de är billigare är gräsklippare utan kraft till hjulen lättare, har färre mekaniska delar att slita ut och är vanligtvis lättare att manövrera.

Om du har kullar eller en stor gård är en självgående gräsklippare ett bättre val. Framhjulsdrivna gräsklippare drar med sig gräsklipparen men kan förlora grepp på kullar där du tenderar att trycka ner på handtaget. Och om du påser ditt gräs kommer väskans vikt att minska dragkraften på framhjulen, vilket gör drivhjulen mindre effektiva. I de flesta fall är bakhjulsdrift det bästa alternativet eftersom det fungerar bra i backar och med väska. Fyrhjulsdrift behövs endast för svårt sluttande terräng.

Om du köper en självgående gräsklippare, överväga att uppgradera till variabel hastighet för mer flexibilitet när du matchar din klipphastighet till gräsmattans förhållanden och din gånghastighet.

Kontrollera recensioner online

Även en gräsklippare av högsta märke kommer ibland att ha ett litet problem. Ett bra sätt att upptäcka om gräsklipparen du överväger har en dold brist är att kontrollera recensioner online. Du hittar användarrecensioner på tillverkarens webbplatser och andra webbplatser där gräsklippare säljs. Men kom ihåg att det alltid kommer att finnas några användare som har haft en dålig upplevelse. Flera klagomål om samma problem bör dock vara en röd flagga. Om du vill se en av shibaura maskinerna kan du alltid gå till deras hemsida och se vad shibaura har att erbjuda. Shibaura gräsklippare ger dig ett brett utbud av val och du kan hitta det du behöver.

Glöm inte din lokala återförsäljare

Du kanske kan spara lite pengar genom att köpa en gräsklippare från ett varuhus. Men att köpa från en lokal servicehandlare har fördelar som kan uppväga alla kostnadsbesparingar. För det första är det mer troligt att du får bättre inköpsråd från den mer kunniga personalen i en återförsäljarutställning. Och när det är dags för en justering eller garantireparationer vet du precis vart du ska gå för bekväm, personlig service. De flesta återförsäljare har minst två eller tre märken av högsta kvalitet att välja mellan och kommer att visa de mest populära modellerna på showroomgolvet.