St-butiken

juli 12, 2021 Av Av admin

I ST Butiken kan du som statligt anställd och fack-ansluten handla och hitta aktiviteter och information rörande vårt fack. Vi har fördelaktiga priser för alla medlemmar. Titta in på vår hemsida och få lite mer information om oss. Statligt anställda rekommenderas att ansluta sig till facket, precis som alla yrkesgrupper. Det innebär en trygghet ute i arbetslivet för anställda. Gå in och läs mer!

Vad innebär det att vara med i facket?

Att vara med i facket innebär stöd utifrån din roll som anställd. Om du exempelvis behandlas olikt dina kollegor, får sämre lön än du har rätt till eller om det finns konflikter på arbetsplatsen kan du vända dig till ditt fack. Även i andra situationer kan facket backa upp dig. Facket står bakom dig när din arbetsledning inte gör det och är behjälpliga att försöka lösa situationen. Kolla därför in mer information om facket st och ta reda på fler fördelar.

St fackförbund

Gå med i st fackförbund för större trygghet i arbetslivet. Fackförbundet organiserar alla som jobbar på statligt uppdrag. Det behövs extra stöd för anställda inom alla arbetsområden. Även om din chef är bra så kan du hamna i ekonomisk knipa vid sjukskrivning eller råka ut för en arbetsskada på arbetsplatsen. St fackförbund arbetar bland annat för tryggare anställningar, bättre arbetsmiljö, inkludering, bra löneutveckling och större inflytande på arbetsplatsen. Låter det intressant? Gå med, eller värva en vän!

Löneförhandling

Facket st är behjälpliga vid löneförhandling eller kollektivavtal. Inhämta information om hur lönen bör ligga utifrån din utbildning och erfarenhet. Använd den informationen under din löneförhandling. Argumentera med fakta i ryggen om lönenivåer och framhäv dina prestationer och utveckling. Höj dina chanser till löneförhöjning. Är du fortfarande inte nöjd med lönen kan du få hjälp från st fack. På vår hemsida finns våra trycksaker om SAM OSA, lön och löneförhandling. De går att ladda ner kostnadsfritt som PDF.

Trygghet vid sjukdom

St fackförbund har inkomstförsäkring, vilket vid sjukskrivning innebär att om du har högre lön än a-kassans tak får du en upp till en viss procent av lönen över detta tak. Därav får du mindre inkomstbortfall, vilket är värdefullt för din privatekonomi. Lägre inkomst kan ge stora följder, speciellt om du har lån att betala av på eller dyra hyra. Därför är inkomstförsäkring en riktig försäkring eftersom sjukdom kan dyka upp närsomhelst.

För inkludering mot diskriminering

St facket jobbar bland annat mot diskriminering. Vi jobbar aktivt för inkludering. Det är viktigt att alla kollegor blir lika inkluderade på arbetsplatsen vad gäller inflytande, möjlighet att ta plats och möjlighet att kompetensutvecklas på arbetsplatsen. Detta gäller oavsett kön, sexualitet, religion, ålder eller etnicitet/ras. St facket arbetar aktivt med dessa frågor och målet är att de statliga arbetsplatserna ska vara inkluderande för alla. Håller du med så joina vårt st fack!

Webshopen

I vår webbshop hittar du saker både för jobb och för fritid. Köp produkter, hitta våra broschyrer/trycksaker, köp aktivitetspaket för att komma igång med dina fackliga aktiviteter eller gör en affisch. Vi har både kontorsprodukter och profilprodukter. Eller varför inte skapa en egen profilprodukt? Är du redan medlem och vill ha med en vän eller kollega? Kolla på vår hemsida hur du värvar en medlem! Det finns särskilda värvningspresenter beroende på hur många medlemmar du värvar till st fackförbund.

Profilprodukter

Våra profilpaket innehåller ett sommarkit och ett träningskit. Andra saker som den viktiga termosen eller vattenflaskan. Kakburk med kakor och pappmuggar finns för den obligatoriska och viktiga fikarasten. Och självklart en prisvärd värmekudde för dina stela kontorsaxlar och plåster om olyckan är framme och du skurit dig på ett vasst papper. För picknicken finns picknickfilten och för vandringen finns sittunderlägg. Cyklar du kanske du behöver ett sadelskydd? Självklart finns kontorsprodukter också. Men lugn, om du saknar någon profilprodukter kan du skapa en egen. Så, kolla därför in för att se om du hittar något som passar dig! Gå med i ST direkt, ett statligt fackförbund för dig.