Luftvapen

juli 13, 2021 Av Av admin

På vår webbsida hittar du ett stort utbud av luftvapen. För att du i Sverige ska få handla luftvapen utan licens, måst du vara minst 18 år. Då får anslagsenergin på ditt luftgevär inte överstiga 10 joule, mätt 4 meter från mynningen av ditt vapen. Då du däremot vill ha ett luftvapen med större anslagsenergi måst du således ha licens till den. Du kan köpa till de delar som du behöver, för att därmed göra ditt luftvapen större. Då du sedan har monterat fast dessa delar kräver det därmed av dig att ha en licens för ditt luftgevär.

Olika märken på luftvapen

Vi säljer luftpistol och luftgevär av märken som kommer från flera olika länder. Våra amerikanska märken av luftvapen är Remington, Daisy, och Ruger. Därtill har vi även turkiska Hatsan, tyska Walther, schweiziska Hämmerli och spanska Norica.

Luftpistol fjäder

Dessa luftvapen laddar du med muskelkraft, de har brytpipa, underspännare och sidospännare. Än så länge är denna modell av luftvapen det vanligaste. Det kräver nämligen enbart att sätta i ammunitionen och den är sedan klar att använda. Många tycker om rekylen och mekanismen i ett fjädergevär. En del tycker även att det är lite jobbigt att ladda om efter varje skott. Kom dock alltid ihåg att aldrig skuta vapnet utan kula eller motstånd i pipan. Då kan vapnet nämligen gå sönder.

Luftgevär Co2

Detta är ett kolsyredrivet luftvapen och du laddar den oftast med kolsyrepatroner, som är endera 12 gram eller 88 gram. Eftersom vapnet är rekylfritt, är det lätt att skjuta med vapnet. Den går snabbt och behändigt att ladda, du laddar den oftast med magasin. De kan vara full auto, semi-auto eller bygelrepeter. Med detta slags vapen kan kolsyrepatronerna ligga på lager och du kan skjuta med dem då du vill. Då du använder luftgeväret i kallt väder kan dock energin från kolsyran minska.